Heb je een kast vol kleding maar nooit iets om aan te trekken? Ben je veel afgevallen of aangekomen? Heb je de laatste tijd een hele andere stijl ontwikkeld? Misschien is het tijd voor het samenstellen van een nieuwe garderobe! Met deze tips gaat het vast en zeker lukken.

  • Begin met opruimen

Het is allereerst belangrijk om je kledingkast op te ruimen. Je kunt bijvoorbeeld al je kleding op je bed gooien en vervolgens elk kledingstuk bij langsgaan. Hou je het? Hang het dan terug in je kast. Is het kapot of echt helemaal af? Leg het kledingstuk dan op een stapel met oude kleding. Is het kledingstuk nog mooi maar niets meer voor jou? Leg deze dan op een stapel met spullen die je nog aan vriendinnen kunt geven. Wees streng, heb je iets al meer dan een jaar niet aangehad? Dan is de kans groot dat je het binnenkort ook niet weer zult dragen.

  • Kijk goed naar je eigen stijl

Vervolgens is het goed om te bedenken wat jouw eigen stijl precies is. Zo voorkom je miskopen. Volg je favoriete fashionbloggers op Instagram en pin je favoriete outfits op Pinterest.

  • Maak een lijstje van kledingstukken die missen

Nu is het tijd om te kijken wat er nog in je kast hangt en wat er nog mist. Begin bij de basis. Zo is het bijvoorbeeld fijn om een goede jeans te hebben. Neutrale schoenen en een zwarte broek zijn ook vrijwel onmisbaar. Daarnaast is het fijn om verschillende soorten kledingstukken te hebben. T-shirts kun je in de zomer aan, maar in de winter ook met een vestje of een jasje.

  • Kijk wat goed bij je past

Voordat je met je wensenlijstje gaat winkelen, is het verstandig om te checken wat goed bij je past. Vraag bijvoorbeeld aan je moeder of vriendinnen welke kleuren jou perfect staan. Houd ook rekening met je figuurtype. Wat bij een zandloper figuur erg mooi staat, staat wellicht minder leuk bij een appel figuur.

  • Shopping time!

Als je weet wat nog mist in je kledingkast én wat goed bij je past, dan is het tijd om te gaan shoppen. Kom bijvoorbeeld gezellig langs bij ons in de winkel of shop online op www.imprezzfashion.nl. Wees kritisch bij elke aankoop. Heb je al iets soortgelijks in je kast hangen? Past de kleur bij andere kleding in je kast? En is het iets wat je écht aan gaat doen? Zo voorkom je miskopen.

Als je rekening houdt met deze tips, dan heb je voordat je het weet een hele nieuwe garderobe, en loop je er elke dag stylish bij!

Liefs team Imprezz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze inhoud is geblokkeerd. Om deze inhoud te kunnen bekijken dient u de cookies te accepteren.

Onze website maakt gebruik van cookies om jouw de beste ervaring te geven tijdens jouw bezoek aan onze website. Om de cookies te accepteren kun je op de knop "Accepteren" klikken. Wil je liever niet dat wij cookies plaatsen? Klik dan op de knop "Niet Accepteren". Het is dan mogelijk dat de website niet optimaal functioneert.